Pagina opties

Groter
RSS

Romanschrijfster Marja Visscher doet een boekje open - 's-Gravendeel

Dit item is verlopen op 24-05-2019.

De liefde en het levenswerk van twee ontroerende mensen van binnenuit beschreven. De historische trilogie van Marja Visscher spreekt enorm tot de verbeelding van de hedendaagse lezer. Op donderdagavond 23 mei vertelt de gevierde Hoeksche Waardse schrijfster in de Bibliotheek ‘s-Gravendeel alles over haar inspirerende serie en de chemie tussen uitgesproken karakters.

Advocaat Jacob Amersfoordt (1817) verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Tijdens een concert ontmoet hij de bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). Diep geëmotioneerd door haar spel zoekt hij haar na afloop op. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie.

Enkele jaren later beheren landeigenaar Jacob Amersfoordt en de componiste/pianiste Hermina Dijk samen het landgoed De Badhoeve. Hoewel Hermina de concertzalen niet kan loslaten, heeft zij de sociale zorg van het personeel op zich genomen. In het jaar 1865 trekt de rampspoed over De Badhoeve. Gaan ze het samen redden?

Auteur en journalist Marja Visscher schreef hierover een literair-historische trilogie. Het eerste deel van de trilogie komt mei dit jaar uit en de andere twee delen staan voor volgend jaar op de rol; allen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. In de Bibliotheek ‘s-Gravendeel vertelt zij meer over de achtergronden bij deze historische serie die zich grotendeels afspeelt op het platteland. In de pauze is er gelegenheid om de roman te kopen en te laten signeren.

Aanmelden

De lezing is op donderdag 23 mei van 19:30 uur tot 21:30 uur in 't Weegje in 's-Gravendeel. De toegang bedraagt € 6,-. Met de biebpas krijg je korting. Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of via activiteiten@debhw.nl.

Locatie: 't Weegje - 's-Gravendeel
Startdatum van het evenement 23-05-2019
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30