Pagina opties

Groter
RSS

Lezing en film over de Barendrechtse brug - Heinenoord

Naar de overkant

De Barendrechtse brug: een legendarische oeververbinding, die bijna honderd jaar lang ons eiland aan de rest van Holland knoopte. En het eeuwige Moordenaartje, dat er overheen reed. Op 3 oktober wordt in Museum Hoeksche Waard een boeiende presentatie gehouden over de brug en het oude trammetje. Het traject, de reizigers, de Barendrechtse brug en het landleven in de Hoeksche Waard komen weer even tot leven. Een nieuw boek wordt gelanceerd en niet eerder getoonde foto’s passeren de revu.

Hoe zag de Hoeksche Waard eruit voor de oorlog? Wie reisden er over de Barendrechtse brug? En hoe was het openbaar vervoer geregeld? We zien open landschappen, provinciale wegen en pontjes, reizigers met weekendtassen en vergeten tramtracés. En we horen spannende verhalen over de brug, de rivier en haar oevers.

Oudere Hoeksche Waarders kunnen het zich ongetwijfeld herinneren. Sprekers op deze avond zijn Peter Pot – historisch expert bij de Historische Vereniging ’s-Gravendeel – met niet eerder getoonde beelden en Joop Tuk, die de oude filmbeelden van het Moordenaartje bewerkte. Ook zal Arco van de Ree – schrijver van een nieuw boek over de brug – aan het woord komen. Een avond vol herkenning!

Lezing in samenwerking met de Bibliotheek Hoeksche Waard in Museum Hoeksche Waard – Hofweg 13 te Heinenoord - op donderdagavond 3 oktober 19.30 uur tot 22.00 uur. Toegang € 10,- of € 7,50 met de bibliotheekpas en voor vrienden van het museum – inclusief twee consumpties. Graag vooraf aanmelden via de website van het museum Hoeksche Waard.

Locatie: Museum Hoeksche Waard, Hofweg 13 in Heinenoord
Startdatum van het evenement 03-10-2019
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 22:00