Pagina opties

Groter
RSS

(Leren) programmeren tijdens de CoderDojo - Oud-Beijerland

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdagmiddag 1 februari weer een gezellige CoderDojo bijeenkomst in de Rembrandt. Kom langs en maak kennis met Scratch, Python, Java en nog veel meer of programmeer onze leuke :MOVE mini robotjes.

Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Dankzij het bedrijf Explect beschikt de CoderDojo over Microbits. Sioux Embedded heeft de bijpassende :MOVE mini robotjes aangeschaft. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donaties van Explect en Sioux!

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen. Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kunnen vier leenlaptops geleend worden voor degene die zelf niet over een laptop beschikt.

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt (gevestigd aan Frans Halsstraat 1 te Oud-Beijerland).

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Startdatum van het evenement 01-02-2020
Starttijd: 13:45
Eindtijd: 16:00