Pagina opties

Groter
RSS

Leer robotjes bouwen tijdens de CoderDojo – Oud-Beijerland

Dit item is verlopen op 09-09-2019.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert zaterdag 7 september een CoderDojo. Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Zaterdagmiddag 7 september start de CoderDojo Hoeksche Waard weer op met het programmeren van Move mini robotjes. Deze tweewielige robotjes zij geschikt voor zelfstandige aansturing, afstand bestuurbare projecten via een bluetooth applicatie of bediening via een tweede BBC micro: bit via de radio functie. Deze speelse robotjes zijn gesponsord door Sioux Technologies en bieden een leuke uitdaging om te programmeren. Ook liggen er weer leuke leskaarten voor je klaar waarmee je zelfstandig en met professionele hulp aan de slag kan.

Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kan er op vier leenlaptops gewerkt worden. Wie zelf geen laptop heeft, kan na reservering met een leenlaptop aan de slag. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donatie van Sioux!

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen.

Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland
Startdatum van het evenement 07-09-2019
Starttijd: 13:45
Eindtijd: 16:00