Pagina opties

Groter
RSS

Filmvertoning Bert Haanstra - Puttershoek

Dit item is verlopen op 26-09-2019.

Bermtoerisme en miss verkiezingen Nederland door de ogen van Haanstra

Een mijlpaal uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Deze documentaire uit 1963 kreeg een Oscar nominatie en werd uitgeroepen tot de beste Nederlandse documentaire sinds 1945. Cinema grootheid Bert Haanstra met de verborgen camera.  De film die de gewone Nederlander ontroerend in beeld bracht. Nu te zien in Puttershoek.

Met deze hilarische documentaire van Bert Haanstra brengt de Bibliotheek Hoeksche Waard tijden van weleer tot leven. De jaren vijftig en beginjaren zestig – die in hun eenvoud alweer zo ver achter ons liggen. We zien de gewone Nederlander: arbeidszaam, preuts, gemoedelijk en optimistisch.

De film toont ons onder andere Nederlanders aan het werk, op het strand, bij verenigingen, bij het voetbal, op de schaats, bij het carnaval, op weg naar de kerk, op binnenvaartschepen, etc. De tekst is ingesproken en geschreven door Simon Carmiggelt en tovert ook nu nog steevast een glimlach op het gezicht van iedere kijker.

Toegang: € 6,- houders pluspas of biebpas krijgen € 3,- korting. | Inclusief koffie of thee | graag vooraf aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard of bij de balie van de Bibliotheek.

Locatie: ‘t Huys te Hoecke (zomerplein 15 Puttershoek)
Startdatum van het evenement 21-09-2019
Starttijd: 14:00
Eindtijd: 16:00