Pagina opties

Groter
RSS

Film: Bankier van verzet - Strijen

De strijd aanbinden tegen de bezetter. Daar hangt ook een kostenplaatje aan. Wie gaat dat betalen? Gijs en Walraven van Hall mobiliseerden in de jaren 40 - 45 vele miljoenen, zonder dat iemand het zag. De Bibliotheek Hoeksche Waard vertoont de film over dit waargebeurde verhaal op donderdag 9 januari in de Bibliotheek Strijen.

De film Bankier van het verzet - over geniale wisseltrucs in de kelders van de Nederlandse Bank - oogstte veel lof en won prestigieuze prijzen. Nederlandse topacteurs, zoals Pierre Bokma, Jacob Derwich en Barry Atsma verbeelden dit bloedstollende en waargebeurde oorlogsverhaal.

Volgens historici doet de getoonde verhaallijn de waarheid hier en daar een klein beetje geweld aan. Voor het filmisch effect en om de verwende hedendaagse kijker aan te spreken. Deze film weet van begin tot einde te boeien en oogst vooral bewondering en respect voor de geniale en heldhaftige daden van bankier Walraven van Hall.

Een waargebeurd oorlogsverhaal dat ons herinnert aan de harde omstandigheden waarmee ons land nog geen 80 jaar geleden werd geconfronteerd.

Donderdag 9 januari van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Strijen | dorpshuis Streona | Stockholmplein 6 | Strijen.

Toegang €6 en € 3 voor leden van de Bibliotheek. Vooraf aanmelden gewenst via de agenda op de website van de Bibliotheek of in één van de locaties.

Locatie: Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, Strijen
Startdatum van het evenement 09-01-2020
Starttijd: 19:30
Einddatum van het evenement 09-01-2020
Eindtijd: 21:30