Pagina opties

Groter
RSS

De nostalgie van poëziealbums - Oud-Beijerland

Een versje van je liefste schoolvriendinnetje. Weet je nog? Als kind hadden we bijna allemaal een poëziealbum, een dierbaar bezit. Gevuld met lieve en warme rijmpjes. Heb je jouw poëziealbum nog? En dat van je moeder? Of van je oma? De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft op donderdagochtend 13 februari een gezellige koffieochtend over de nostalgie van poëziealbums in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

Ieder schoolmeisje haar eigen ‘Poesie’. Meisjes lieten er hun juffen, meesters, klasgenoten, ouders, ooms en tantes en andere familieleden in schrijven. Veelal waren het onnozele versjes, maar vaak ook gedichtjes en rijmpjes vol wijsheid en liefde. Iedere pagina werd met een plakplaatje versierd.

De een was heel kritisch op wie er in haar album mocht schrijven of tekenen, alleen de allerbeste  tekenaars of betere vrienden mochten in het album, de ander maakte zich daar niet zo druk over en ging voor zo veel mogelijk gevulde bladzijden. 

Heel leuk en bijzonder is dat bijna elk poëziealbum een verhaal heeft. Herinneringen aan dat ene vriendinnetje, aan die speciale meester of juf, aan bevrijders van Nederland, aan lieve opa’s en oma’s, vaders en moeders. Dierbare herinneringen en prachtige verhalen.

Vind je het leuk om je oude poëziealbum aan anderen te laten zien? En dat van je moeder? Of van je oma? In de Bibliotheek wordt een presentatie gegeven over het fenomeen poëziealbums en daarna bekijken we elkaars album en halen we gezamenlijk herinneringen op. In de Bibliotheek is ook een presentatie op de multitouch tafel, met ontroerende fragmenten uit dierbare vriendenboekjes van vroeger.

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) | Steenenstraat 24 | Donderdag 13 februari van 9.30 tot 11.00 uur | Toegang € 6,- en voor leden van de Bibliotheek € 3 korting | Graag vooraf aanmelden via de website onder het kopje actueel / agenda of bij de balie van de Bibliotheek.

Startdatum van het evenement 13-02-2020
Starttijd: 09:30
Eindtijd: 11:30