Pagina opties

Groter
RSS

CoderDojo - Oud-Beijerland

Dit item is verlopen op 24-05-2019.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdag 4 mei een CoderDojo. Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. Tijdens deze CoderDojo gaan we voor het eerst aan de slag met het programma Python. Maak je eigen schildpadrace spelletje of maak een spannend coderingsprogramma om met een vriend geheime berichten te zenden en ontvangen!

Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten. Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

De CoderDojo is op zaterdagmiddag 4 mei van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Er wordt geen les gegeven, de deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken. Ze kunnen aan de slag met leskaarten (Scratch, Python, Java, databases, etc.), of ze kunnen aan hun eigen project komen werken. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Dankzij het bedrijf Sioux Embedded Systems kan er op vier leenlaptops gewerkt worden. Wie zelf geen laptop heeft, kan na reservering met een leenlaptop aan de slag. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donatie van Sioux!

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden gaat via de officiƫle website van CoderDojo. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen. De CoderDojo vindt plaats in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, gevestigd aan Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland.

Locatie: Rembrandtplein 1 - Oud-Beijerland
Startdatum van het evenement 04-05-2019
Starttijd: 13:45
Eindtijd: 16:00