Terug naar het overzicht

Corona, wanneer houdt het op?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dit is een vraag waar niemand het antwoord op lijkt te weten. Wel weten we dat mensen soms moeite hebben met alle beperkende maatregelen die de regering hiervoor inzet. Dat dit nodig is begrijpen de meeste mensen wel, maar moeilijk is het zeker. Steeds meer mensen hebben tijdelijk of helemaal geen werk meer. Hierdoor komen gezinnen in de (financiële) problemen. Relaties krijgen het vaker moeilijk door het vele thuis zitten. Steeds meer familie, vrienden of kennissen die positief getest zijn op corona. Het leven is voor veel mensen een stuk minder rooskleurig dan een jaar geleden. Het maatschappelijk werk en sociaal raadslieden kunnen je vaak ondersteunen.

Maar moet ik dan hulp zoeken terwijl andere mensen meer en grotere problemen hebben?

Ja eigenlijk wel, wacht vooral niet te lang met hulp zoeken. Zorg goed voor uzelf, dan kunt u ook weer beter voor andere mensen zorgen. Zo helpen we elkaar! Heeft u vragen over financiën of wilt u relatieproblemen of andere spanningen voorkomen? Heeft u te maken met verlies of rouw van een goede vriend, familie of afscheid moeten nemen van een mooie baan? Of herkent u uw vraag of probleem in onderstaande plaatjes? Neem dan vrijblijvend en geheel gratis contact op met Kwadraad, uw privacy is uiteraard wettelijk beschermd.

U kunt hen bellen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur via telefoonnummer 088 – 900 40 00. Of kijk op de website van Kwadraad. U vindt daar online tips en u kunt chatten met een maatschappelijk werker. Het maatschappelijk werk en sociaal raadslieden van Kwadraad zijn gratis, er is ook geen eigen bijdrage. Ook voor vragen aan het schoolmaatschappelijk werk kunt u bovenstaand telefoonnummer bellen. Kwadraad is partner van het wijkteam in de Hoeksche Waard.