Spring naar content

Meedenken over klimaatverandering en aanpassen van de buitenruimte

We krijgen door klimaatverandering vaker te maken met extreem weer: drogere zomers, hittegolven en hevige plensbuien. Daar kunnen we de buitenruimte op aanpassen. Dit heet klimaatadaptatie. En dat doen we graag samen met de mensen uit de Hoeksche Waard.

Vragenlijst ‘Prettig wonen in een veranderend klimaat’ en klimaatatelier
De vragenlijst kan niet meer worden ingevuld. Binnenkort presenteren we de uitkomsten van het onderzoek. Ook organiseren we dit najaar een klimaatatelier met inwoners. Wilt u hierover op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar duurzaamheid@gemeentehw.nl met als onderwerp ‘Vragenlijst klimaatadaptatie en klimaatatelier’.

Een klimaatbestendige Hoeksche Waard maken we samen
Gemeente Hoeksche Waard, waterschap Hollandse Delta en provincie Zuid-Holland werken samen om de Hoeksche Waard voor te bereiden op de klimaatverandering. Maar dat kunnen we niet alleen. De omgeving klimaatbestendig maken is een taak van ons allemaal.

Klimaatadaptie is onderdeel van het programma Duurzaamheid waar de gemeente samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en partners aan werkt. Klimaatadaptatie is 1 van de 4 hoofdthema’s. De andere thema’s zijn: energietransitie, circulaire economie en biodiversiteit.